Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Χωρίς φέρι μπόουτ και υδροπτέρυγα αύριο λόγω απεργίας




Αποκλεισμό τη
ς Θάσου διάρκειας 24 ωρών θα σημάνει η συμμετοχή του ενιαίου συνδικάτου ναυτεργατών νομού Καβάλας στην πανεργατική απεργία, που προκήρυξε για αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Βασικός λόγος της απεργίας, σε όλους τους κλάδους, είναι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα με περικοπές μισθών, αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων καθώς και άλλα σκληρά μέτρα που πλήττουν τη βάση της κοινωνίας. Η αυριανή 24ωρη απεργία, που αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί της Παρασκευής, αποτελεί παράλληλα και μία προειδοποίηση των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προς τους εργοδότες, την ώρα που η φημολογία οργιάζει για τις περικοπές των επιδομάτων και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και για τις αλλαγές στο καθεστώς των απολύσεων.
Τήρηση των ΣΣΕ
ζητούν οι ναυτε
ργάτες
Συνήθως,
οι ναυτεργάτες που εργάζονται στις τοπικές γραμμές της ακτοπλοϊας δεν συμμετέχουν στις 24ωρες πανεργατικές απεργίες, αφού για κάτι τέτοιο λαμβάνουν απόφαση οι ομοσπονδίες.Ωστόσο, αυτή τη φορά ασκήθηκαν πιέσεις κι έτσι αποφασίστηκε να συμμετάσχει

(φωτό από πρόσφατες κινητοποιήσεις
των ναυτεργατών)

στην αυριανή απεργία και το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών νομού Καβάλας, στο οποίο είναι ενταγμένοι οι ναυτεργάτες της ΑΝΕΘ, της «Κοινοπραξίας» και των «Ταχύπλοων Σκαφών Θάσου». Σε ανακοίνωσή τους, οι ναυτεργάτες επισημαίνουν ότι θέτουν ως πρώτο αίτημα για τη συμμετοχή στην απεργία, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Όπως είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του σωματείου, Μπάμπης Μπαμπαλής, οι ΣΣΕ καταστρατηγούνται κατά κύριο λόγο από την «Κοινοπραξία» Μητσόπουλου. Πρόσθεσε επίσης ότι πάγιο αίτημα των ναυτεργατών παραμένει η επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων που εργάζονταν στην ΑΝΕΘ. Οι ναυτεργάτες ζητούν επίσης να επανδρωθούν τα πλοία σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του κάθε σκάφους και όχι σύμφωνα με τα ελάχιστα που ορίζει η νομοθεσία, ζητούν δηλαδή περισσότερους ναυτεργάτες στο κάθε σκάφος, για καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και ασφαλέστερα ταξίδια. Τέλος, οι ναυτεργάτες ζητούν την πραγματοποίηση περισσότερων δρομολογίων στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας, και όχι μόνο 4 ή 6 ημερησίως, όπως ζήτησε η Συντονιστική Επιτροπή, ώστε να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και σταθερές προοπτικές για την απασχόληση των εργαζόμενων.
Καλό θα ήταν βέβαια να επικοινωνήσετε με τις εταιρίες αύριο για να βεβαιωθήτε ότι κάνουν απεργία τα πληρώματα των πλοίων τους. Τα τηλέφωνα θα τα βρείτε κάτω από τους πίνακες δρομολογίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

KavalaNews.gr | online