Αποκλεισμός του λιμανιού του Πρίνου αύριο Τρίτη


Τα επιχειρήματά της για κάθοδο στην Αθήνα αύριο ετοιμάζει η πρώτη συντονιστική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Θάσο για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Την ίδια ώρα, φορείς της Θάσου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού του Πρίνου.

Προγραμματίστηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής και Λιμένων του ΥΠΟΙΑΝ, Γιώργο Βλάχο. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής καθώς και ο ειδικός σύμβουλος της υπουργού σε θέματα ναυτιλίας, Γιώργος Ροΐδης. Παρόντες από τη Θάσο θα είναι εκ μέρους της μιας συντονιστικής επιτροπής οι Σταύρος Αραπάκης και Γιάννης Μαριώτης κι εκ μέρους του δημάρχου Θάσου, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Τσολάκης. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει επίσης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. Η σύσκεψη θα αρχίσει στις 12:30.


Αρχή τοπικών κινητοποιήσεων

Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 11:30 θα αρχίσει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πρίνου, από κατοίκους του νησιού, με παράλληλο συμβολικό αποκλεισμό. Εκπρόσωποι της μιας συντονιστικής επιτροπής ανέφεραν ότι ανάλογες συμβολικές διαμαρτυρίες θα ακολουθήσουν και στο άμεσο μέλλον, με κλιμάκωση του αγώνα σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί η κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος και στη σύσκεψη στην Αθήνα, θα είναι η εκτέλεση τουλάχιστον 4 δρομολογίων την ημέρα κατά τους χειμερινούς μήνες και τουλάχιστον 6 κατά τους θερινούς, στη γραμμή του Πρίνου, με ένα πρόγραμμα που να καλύπτει το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα ζητηθεί επίσης και εκτέλεση δρομολογίων στη συγκεκριμένη γραμμή κατά τις Κυριακές.