τελευταια ενημερωση δρομολογιων 17 Μαρτιου 2019

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Helmepa: Σα σήμερα πριν 28 χρόνια

"ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά σε θάλασσες και ακτές"

Ήταν σα σήμερα, 4 Ιουνίου του 1982 στον Πειραιά, που υπογράφονταν η Διακήρυξη Εθελοντικής Δέσμευσης "Να Σώσουμε τις Θάλασσες" με την εξής δήλωση:
    "Εμείς, η Ελληνική Ναυτιλιακή Οικογένεια, που περιλαμβάνει πλοιοκτήτες, εφοπλιστές, διαχειριστές και πράκτορες, πλοιάρχους, αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής και πληρώματα, που αντιπροσωπεύει μια δραστηριότητα με ιστορία χιλιάδων χρόνων, με τη θέλησή μας αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε τη ρύπανση των θαλασσών που προέρχεται από τα πλοία".
Με τη Διακήρυξη αυτή γεννήθηκε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, HELMEPA, το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Π. Λιβανού, να γίνουν οι Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες οι πρώτοι εθελοντές για την προστασία των θαλασσών του πλανήτη από τη ρύπανση.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώνεται το συνεχώς μειούμενο ποσοστό ελλείψεων που εντοπίζονται στα πλοία μελών της HELMEPA στις επιθεωρήσεις, χάρη στις προσπάθειες εκείνων των ναυτικών και πλοιοκτητών που πιστεύουν στους σκοπούς της ένωσης που δημιούργησαν μαζί πριν 28 χρόνια. Το ίδιο όμως σημαντική είναι και η συνεχιζόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών-μελών του προγράμματος "Παιδική HELMEPA", όπως δείχνουν μηνύματά τους, σαν τα παρακάτω, που στέλνουν για να τιμήσουν την 5 Ιουνίου, "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος".
Οι εθελοντές-μέλη της HELMEPA ευχαριστούν όλους όσοι με κάθε τρόπο συμβάλλουν για να ακουστεί όσο πιο πλατιά γίνεται το κοινό μας μήνυμα:
"ΟΧΙ σκουπίδια, ΟΧΙ πλαστικά σε θάλασσες και ακτές"Αεροπορικά εισιτήρια για Καβάλα στη καλύτερη τιμή Κάντε κλικ εδώ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *